Rondje Melk

De unieke historie van de melkproductie in onze regio

Rondje Melk

 

Vlaardingen heeft een rijke agrarische historie waarin ook de productie van melk een belangrijke rol speelt. Om hieraan aandacht te besteden is in samenwerking met het Serviceteam Vlaardingen, de gemeente Vlaardingen en boerderij Zonnehoeve een Melkarrangement, het Rondje Melk samengesteld.

Tijdens een rondvaart door Vlietlanden vertelt een gids van de Andante u over de rol van de melkproductie in onze regio. Deze vaartocht wordt op de terugweg onderbroken voor een bezoek aan de langs de Vlaardingse Vaart liggende boerderij Zonnehoeve waar een Melkmuseum is ingericht. Na dit bezoek aan het Melkmuseum vaart u door naar het centrum van Vlaardingen (kade Vaartweg) waar een gids van het Serviceteam Vlaardingen het verhaal oppakt tijdens een ca. 45 minuten durende stadswandeling.

Dit Rondje Melk wordt aangeboden als een aanvulling op de reguliere afvaarten van de zaterdag 28 september. Deze afvaart start om 13.00 uur vanaf de kade bij Polderpoort. De Fluisterboot 'Andante' begint dan met een reguliere afvaart over de Vlietlanden.

Op de terugweg wordt een tussenstop gemaakt bij boerderij Zonnehoeve. Deelnemers die zich daarvoor hebben aangemeld worden hier afgezet voor een bezoek aan dit Melkmuseum.

De Andante vaart intussen terug naar de kade bij Polderpoort en daar de zet gasten af die niet voor het Rondje Melk hebben ingeschreven. Daarna keert de Andante terug naar Zonnehoeve om de museumbezoekers op te halen voor de stadswandeling in het Vlaardingse centrum.

Introductieprijs
In 2019 geldt de volgende tarief:

 • Rondvaart Vlietlanden plus bezoek Melkmuseum en stadswandeling Vlaardingen € 11,50 (kinderen € 6,75)
   

Tot slot

Betaling via iDeal in uw vertrouwde bankomgeving. Uw reservering wordt na betaling per e-mail bevestigd. Deze bevestiging geldt tevens als uw e-ticket. Uw gegevens worden ook opgenomen in de passagierslijst voor de schipper en gids.

Het (extra) Rondje Melk wordt alleen gevaren bij voldoende belangstelling en het aantal plaatsen is beperkt tot 20.


Reserveren
 • Klik hier om te reserveren voor zaterdag 28 september - afvaart 13.00 uur (reservering sluit 21 september)
   
 • Uitbreidingen Rondje Melk

  Rondje Melk is op allerlei andere manieren uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan varen op een ander tijdstip, een uitgebreidere vaartocht richting Schipluiden, een langer verblijf op Zonnehoeve, een lunch aan boord. Kortom, de mogelijkheden zijn legio. Neemt contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om uw aanvullende wensen te bespreken.

  Vragen

  Voor vragen en/of nadere informatie over deze speciale afvaarten kunt u e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.