Rondje Melk


IN DE VOETSPOREN VAN DE VLAARDINGSE MELKVAART

Rondje Melk

 

De Vlaardingse Fluisterboot "ANDANTE", het melkmuseum De Zonnehoeve, het ServiceTeam Vlaardingen en Museum Vlaardingen hebben de krachten gebundeld om de geschiedenis van de Vlaardingse Melkvaart levend te houden.

Onder de titel Rondje Melk kunnen er naast twee geplande afvaarten ook groepsarrangementen (voor groepen van 15-25 personen) worden geboekt, in alle denkbare varianten.

 

Het programma in een notendop

10.30 uur -  Start bij Museum Vlaardingen met koffie/thee. Daarna wandeling onder leiding van een stadsgids via het Hollandiagebouw (voormalig hoofdkantoor Hollandia Melkfabriek) door het oude centrum van Vlaardingen. Bij de Vaartweg gaat de tocht verder met de fluisterboot Andante.
12.15 uur - Deelnemers gaan aan boord van de "ANDANTE" en varen via hooilandjes naar het melkmuseum De Zonnehoeve
13.15 uur - Bezoek aan melkmuseum De Zonnehoeve
14.00 uur - De "ANDANTE" vaart de deelnemers weer terug naar het centrum van Vlaardingen. Deze tocht gaat via de Vlaardinger Driesluizen en eindigt bij de Westhavenplaats nabij vishandel Het Graatje
14.30 uur - Deelnemers wandelen op eigen gelegenheid terug naar het Museum Vlaardingen
ca. 15.00 uur - Einde programma

 

Melkmuseum Zonnehoeve

Belangrijk onderdeel van het Rondje Melk is een bezoek aan het Melkmuseum. Dit museum is gevestigd in Boerderij Zonnehoeve, één van de oudste boerderijen die in dit gebied bewaard is gebleven. Volgens onderzoek staat de boerderij op een huisterp die rond de twaalfde en dertiende eeuw al werd opgeworpen. Van oudsher werd deze boerderij gebruikt voor de productie van melk, boter en kaas voor de nabijgelegen steden. Dit alles wordt hier nu weer zichtbaar gemaakt.

 

Data en prijzen

Deelnemers betalen € 22,50. Bij de prijs zijn ook inbegrepen de stadswandeling, de retourvaart met de "ANDANTE" en het bezoek aan het Melkmuseum. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Daarnaast is het mogelijk tegen extra betaling van € 10,00 een lunchpakket te reserveren. Vermeld s.v.p. bij uw reservering of u hiervan gebruik wilt maken.

Andante door Sluis

 

Groepen

Wilt u het Rondje Melk als groepsarrangement boeken of heeft u verdere vragen, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

“Rondje Melk” is een samenwerking van Stichting Rondvaarten Vlaardingen en Vlietlanden, Stichting De Zonnehoeve, ServiceTeam Vlaardingen en Museum Vlaardingen met ondersteuning van de Gemeente Vlaardingen en provincie Zuid-Holland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.