Zaterdag 9 september: Tocht langs de 'Verdwenen Molens'

Op zaterdag 9 september (Molendag) maakt de Vlaardingse Fluisterboot weer een 'Verdwenen Molens' tocht. Deze al ook eerder samen met Kanovereniging NatSec en de HVV georganiseerde tocht brengt u langs plekken in de omgeving van Vlaardingen en Schipluiden waar eeuwenlang molens hebben gestaan. Die maalden de polders droog zodat de boeren konden boeren en wij geen natte voeten kregen. 

 

De meeste molens zijn verdwenen, maar soms hebben ze wel sporen nagelaten. Op zzaterdat 9 september verkennen wij die geschiedenis. Onderweg is er koffie/thee met (ijzer-)koekjes.

 

Het leuke van deze 'Verdwenen molenstocht' is dat één van de molens nog altijd werkt, de Groeneveldse molen bij het dorpje ’t Woudt. Hier gaan we van boord en de molenaar Rob van Zijl vertelt dan van zijn molen en van zijn werk. En natuurlijk bekijken we alles uitgebreid.

 

 

We lunchen daarna op de boot, met meegebrachte lunch of u kunt een lunch bestellen die een cateraar brengt.

 

 

De Andante vertrekt vanaf de kade bij Polderpoort - Vlaardingen

 

Vertrekpunt en vertrektijden

De Andante vertrekt zaterdag 9 september om 09.30 uur bij de Polderpoort in Vlaardingen en daar zij we ongeveer 14.30 uur ook weer terug. 

 

Kosten

Deelnemers betalen € 15,00. U krijgt daarvoor een rondvaart, koffie met een koekje aan boord, een uitleg en beschrijving van de route en de rondleiding in de Groeneveldse molen.

U kunt als optie voor € 15,00 een broodjeslunch (te nuttigen aan boord) bestellen. Dit graag bij uw inschrijving aangeven.

 

Kaartjes bestellen

U dient van tevoren uw kaartjes te kopen via deze website. Uw deelname is pas na betaling definitief. Na betaling ontvangt u z.s.m. een bevestigingsmail, dit is tevens uw deelnamebewijs. 

->  Kaartjes Molentocht 9 september bestellen

Minimum aantal deelnemers: 12

 

- - -

 

Achtergrondinformatie

In Midden-Delfland stonden in het verleden tientallen molens die de polders droog hielden. Slechts enkele molens, waaronder de Groeneveldse Molen bij ‘t Woudt, zijn behouden gebleven. Op de plaatsen waar de grote watermolens stonden, zijn soms gemalen geplaatst. Deze zijn makkelijk herkenbaar, maar de andere plaatsen zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Tijdens de tocht zijn de oude molenplaatsen gemarkeerd. Na deze tocht weet u er alles van.

 

Molenaar Rob maakt het zeil vast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.