Varen met natuurmonumenten door de Vlietlanden!

Speciaal voor de natuurliefhebber organiseren we ook in 2024, in samenwerking met Natuurmonumenten, een aantal speciale afvaarten. 

De Vlaardingse Vlietlanden staan in bloei! Roze, wit en paars kleuren de hooilandjes in deze tijd van het jaar. Stap aan boord van de fluisterboot Andante en vaar met onze boswachter door dit bijzondere, eeuwenoude natuurgebied.

 

 

Varen door de eeuwenoude Vlietlanden

Tijdens deze voorjaarsvaartocht geniet je van de vogels en bloemenzee op de hooilandjes in de Vlietlanden. Van wit veenpluis, paarse koekoeksbloemen tot roze pinksterbloemen. Van de spierwitte lepelaar tot de kleurige grutto! De vrijwillige boswachters vertellen je alles over de bloeiende natuur in het voorjaar en over het werk van een boswachter in een gebied waar maar weinig bos is.

 

Tips van de boswachter tijdens het varen

  • Neem je verrekijker mee
  • De vaartocht duurt ongeveer 2,5 uur
  • Afvaartlocatie ligt tegenover het sport- en leisurecentrum Polderport
  • Trek kaplaarzen of stevige schoenen aan, misschien gaan we even aan (moeras)land

 

Kaartverkoop

U dient voor deze afvaarten vooraf te reserveren via de website van Natuurmonumenten. 

Kosten deelname: € 12,50.  Leden van Natuurmonumenten betalen  € 10,00. Bij de boot wordt gevraagd uw pasje te tonen.

Prijzen zijn inclusief koffie.

 


Data Natuurmonumentenafvaarten 2024

 

 

 

Vragen

Voor vragen en/of nadere informatie over deze speciale afvaarten kunt u e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.