Zaterdag 14 september: Tocht langs de 'Verdwenen Molens'

Op zaterdag 14 september (Nationale Monumentendag) maakt de Vlaardingse Fluisterboot weer een 'Verdwenen Molens' tocht. Varen langs maar liefst 13 plaatsen waar in het verleden molens stonden? De tocht komt tot stand in samenwerking met Kanovereniging NatSec en de Historische Vereniging Vlaardingen.

Een bezoek brengen aan een echte Oudhollandse watermolen? Het kan allemaal op zaterdag 14 september 2019. Een gids vertelt over de verdwenen molens onderweg en tijdens het bezoek aan de Groeneveldse Molen, die te vinden is bij het kleinste (kerk)dorp van Nederland, namelijk 't Woudt.

 

De Andante vertrekt vanaf de kade bij Polderpoort - Vlaardingen

 

Vertrekpunt en vertrektijden

Er wordt gestart vanaf de kade bij Polderpoort aan de Watersportweg in Vlaardingen. De vertrek-/terugkomsttijden zijn:

  • Opstappen vanaf 09:00 uur, afvaart 09:30 uur / ca 14:00 uur terug bij de steiger
     

Kosten

Deelnemers betalen € 15,-. U krijgt daarvoor een rondvaart, koffie met een koekje aan boord, een uitleg en beschrijving van de route en de rondleiding in de Groeneveldse molen. U kunt als optie voor € 10,00 een broodjeslunch (te nuttigen aan boord) bestellen. Dit graag bij uw inschrijving aangeven.

 

Inschrijving

U dient van tevoren in te schrijven via deze website. Uw inschrijving is pas na betaling definitief. Na betaling ontvangt u z.s.m. een bevestigingsmail, dit is tevens uw deelnamebewijs. 

 

Tenslotte

Minimaal aantal deelnemers is 15.

 

- - -

 

Achtergrondinformatie

In Midden-Delfland stonden in het verleden tientallen molens die de polders droog hielden. Slechts enkele molens, waaronder de Groeneveldse Molen bij ‘t Woudt, zijn behouden gebleven. Op de plaatsen waar de grote watermolens stonden, zijn soms gemalen geplaatst. Deze zijn makkelijk herkenbaar, maar de andere plaatsen zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Tijdens de tocht zijn de oude molenplaatsen gemarkeerd. Na deze tocht weet u er alles van.

 

Meer informatie

 

Molenaar Rob maakt het zeil vast

Deze website gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.